В Одеській області склали перший в Україні кадастр виноградників

11.01.2019 14:20 eye 246
виноградники

В Одеській області склали перший в Україні кадастр виноградників

В Одеській області склали перший в Україні кадастр виноградників

Кадстр містить повну інформацію про місце та площу насаджень, статус земельних ділянок, особливості ґрунту та мікроклімату, а також сорт і яке саме вино з нього виробляється.

«Відтепер є можливість надавати актуальну інформацію не тільки тим, хто вже займається виноградарством, а й тільки планує. Адже, окрім безпосередньо кадастру, з’явилися картограми екологічних умов районів, які традиційно придатні для виноградарства і де можливе розміщення нових багаторічних насаджень», – повідомив начальник управління аграрної політики Одеської ОДА Іван Петрів.

Тепер виноградарям-початківцям буде значно легче обрати ділянку, взяти участь в аукціоні та отримати її і закласти виноградник.

За матеріалами: agravery



Читайте також:

Коментар

Інші новини по темі

сік з черв'яків
На Житомирщині фермер виробляє сік з черв'яків для зростання врожайності
​На Житомирщині фермер вирощує каліфорнійських черв'яків, тому що вони невибагливі і дуже продуктивні: здатні...
арбузи
Першу партію херсонських кавунів експортують до Польщі на наступному тижні
Про це йдеться в повідомленні на сайті Української плодоовочевої асоціації (УПОА)
молочні продукти
В Україні спостерігається скорочення споживання молочних продуктів
У найближчі роки Україна зіткнеться із загальносвітовою тенденцією - скороченням споживанням продукції з молоч...
перевезення зерна
У січні - травні обсяг ж/д перевезень зерна збільшився більш ніж на 21%
​У січні-травні п.р. обсяг перевезень зерна і продуктів перемолу залізничним транспортом України збільшився на...
John Deere
В John Deere представили інновації для зернозбиральних комбайнах
​Компанія John Deere представила новинки для зернозбиральних комбайнів, які будуть застосовані в техніці 2020...
м'ясо
В Україні вартість м'яса вдвічі нижче середньосвітової
​48,5 кілограмів - стільки в середньому українці споживають м'яса за рік