Рослинні продукти врятують від глобальних кліматичних змін

13.08.2019 10:25 eye 75
Рослинні продукти

Рослинні продукти врятують від глобальних кліматичних змін

Рослинні продукти врятують від глобальних кліматичних змін

Щоб обмежити глобальне потепління до рівня нижче 2 ° C, треба поліпшити землекористування і перейти на продукти рослинного походження. Такий висновок зробила міжурядова група експертів зі зміни клімату.

Про звіт щодо змін клімату розповідає Euronews.

Доповідь була підготовлена 107 МГЕЗК експертами з 52 країн. Експертна група зробила висновок, що потрібно більш раціональне використання земель для забезпечення безперебійного постачання продовольством в зв'язку з ростом екстремальних погодних умов.

Наприклад, необхідно ретельно контролювати використання біопалива, такого як деревні або сільськогосподарські відходи, щоб уникнути деградації земель.

Як наголошується в доповіді, зміна клімату збільшує дефіцит води, ерозію ґрунту, втрату рослинності, збиток від лісових пожеж, танення вічної мерзлоти, деградація прибережних районів і зниження врожайності тропічних культур.

«Сільське господарство, лісове господарство та інші види землекористування становлять 23% викидів парникових газів людиною», - сказав Джим СЬКЕА, співголова однієї з трьох робочих груп МГЕЗК по цій темі.

У новому звіті МГЕЗК йдеться, що коли земля деградує, вона стає менш продуктивною. Це впливає на здатність грунту поглинати вуглець, що, в свою чергу, посилює зміни клімату.

Потепління на 1,5 ° C загрожує нестачею води в посушливих регіонах, збитком від пожеж, деградацією вічної мерзлоти і нестабіліностю продовольчої системи. При потеплінні на 2 градуси ризик ще вище, роблять висновки вчені.

У звіті говориться, що люди користуються більше 70% земної поверхні, вільної від льоду. І розширення сільського та лісового господарства призводить до збільшення викидів і втрати природних екосистем і дикої природи.

Високий рівень вуглекислого газу навіть знизить «поживну якість сільськогосподарських культур», говориться в доповіді. А отже, до 2050 року ціни на зернові можуть вирости на 7,6%.

Щоб знизити викиди вуглекислого газу і не страждати в майбутньому від браку продовольства, вчені радять їсти більше рослинної їжі.

«Деякі види дієти мають менший вуглецевий слід», а скорочення споживання м'яса забезпечить в цілому більше продуктів харчування », сказав СЬКЕА на прес-конференції.

За його словами, МГЕК не може вимагати від людей змінити свій раціон, але політики повинні вирішити, як використовуються дані звіту, бо 25-30% вироблених продуктів в даний час втрачається.

За матеріалами: landlord.ua.



Читайте також:

Коментар

Інші новини по темі

пшениця
Ціни трейдерів при закупівлі пшениці вище, ніж у переробників
У 2019/20 МР в Україні спостерігається приріст виробництва пшениці і підвищення її якості, що формує більш пот...
поле
З оренди держземлі Україна може отримувати 10 млрд грн
В Україні необхідно створити фонд національного добробуту, у якого буде 1-2 млн га держземлі.
Отримання ліцензії
Отримання ліцензії на господарську діяльність вдосконалили
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт щодо вдосконалення ліцензування господарської діяльності в Україн...
цибуля
Ціна на цибулю в цьому році майже в 2 рази нижча, ніж в минулому
Цибуля в 2019 році буде дешевше майже в половину в порівнянні з минулим роком в зв'язку з гарним врожаєм.
Шахраї
Шахраї ошукали фермерів на півмільйона гривень
У Миколаївській області оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення чотирьом шахраям, які пр...
шоколад с медом
Українка виготовляє незвичний шоколад – мед замість цукру
Шоколад без цукру вже давно не тільки реальність, а й популярний смаколик української майстрині Оксани Труш