Рослинні продукти врятують від глобальних кліматичних змін

13.08.2019 10:25 eye 40
Рослинні продукти

Рослинні продукти врятують від глобальних кліматичних змін

Рослинні продукти врятують від глобальних кліматичних змін

Щоб обмежити глобальне потепління до рівня нижче 2 ° C, треба поліпшити землекористування і перейти на продукти рослинного походження. Такий висновок зробила міжурядова група експертів зі зміни клімату.

Про звіт щодо змін клімату розповідає Euronews.

Доповідь була підготовлена 107 МГЕЗК експертами з 52 країн. Експертна група зробила висновок, що потрібно більш раціональне використання земель для забезпечення безперебійного постачання продовольством в зв'язку з ростом екстремальних погодних умов.

Наприклад, необхідно ретельно контролювати використання біопалива, такого як деревні або сільськогосподарські відходи, щоб уникнути деградації земель.

Як наголошується в доповіді, зміна клімату збільшує дефіцит води, ерозію ґрунту, втрату рослинності, збиток від лісових пожеж, танення вічної мерзлоти, деградація прибережних районів і зниження врожайності тропічних культур.

«Сільське господарство, лісове господарство та інші види землекористування становлять 23% викидів парникових газів людиною», - сказав Джим СЬКЕА, співголова однієї з трьох робочих груп МГЕЗК по цій темі.

У новому звіті МГЕЗК йдеться, що коли земля деградує, вона стає менш продуктивною. Це впливає на здатність грунту поглинати вуглець, що, в свою чергу, посилює зміни клімату.

Потепління на 1,5 ° C загрожує нестачею води в посушливих регіонах, збитком від пожеж, деградацією вічної мерзлоти і нестабіліностю продовольчої системи. При потеплінні на 2 градуси ризик ще вище, роблять висновки вчені.

У звіті говориться, що люди користуються більше 70% земної поверхні, вільної від льоду. І розширення сільського та лісового господарства призводить до збільшення викидів і втрати природних екосистем і дикої природи.

Високий рівень вуглекислого газу навіть знизить «поживну якість сільськогосподарських культур», говориться в доповіді. А отже, до 2050 року ціни на зернові можуть вирости на 7,6%.

Щоб знизити викиди вуглекислого газу і не страждати в майбутньому від браку продовольства, вчені радять їсти більше рослинної їжі.

«Деякі види дієти мають менший вуглецевий слід», а скорочення споживання м'яса забезпечить в цілому більше продуктів харчування », сказав СЬКЕА на прес-конференції.

За його словами, МГЕК не може вимагати від людей змінити свій раціон, але політики повинні вирішити, як використовуються дані звіту, бо 25-30% вироблених продуктів в даний час втрачається.

За матеріалами: landlord.ua.



Читайте також:

Коментар

Інші новини по темі

виноград
У 2019 якісного винограду стало мало
​Через складні погодні умови якісного винограду цього року виробники отримають не так багато
На УКАБ Агротехнології нагородили кращих агроспеціалістов України
На УКАБ Агротехнології нагородили кращих агроспеціалістов України
14 серпня асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією UCABevent провели наймасштабніше с...
кукурудза
У звіті USDA показники врожаю української кукурудзи завищили
Звіт USDA показав досить оптимістичні очікування щодо врожаю кукурудзи в Україні піднявши планове виробництво...
десикація
Як провести десикацію посівів
​Рентабельність вирощування сільгоспкультур в певній мірі залежить від ефективності внесення десикантом
паприка
Україна вироблятиме паприку для Індії
Компанія «Натур Мир» (м. Суми) на замовлення виробничої компанії з Індії планує вирощувати і переробляти в Укр...
мінеральні добрива
В Україні з імпортом мінеральних добрив утворилися складності
​Уже в липні ускладнилися поставки добрив автотранспортом з Польщі та транзитом через цю країну, наприклад, з...