Переробка курячих яєць в Україні буде збільшуватися

14.02.2018 14:40 eye 237
яйця

Переробка курячих яєць в Україні буде збільшуватися

Переробка курячих яєць в Україні буде збільшуватися

Як заявила комерційний директор ЗАТ «Птахофабрика Тернопільська» Наталія Дідух, все більше виробників курячих яєць налагоджувати переробку своєї продукції, адже це дуже перспективна ніша. Цю продукцію є куди реалізовувати і на внутрішньому ринку, і на експорт.

Переробка курячого яйця в Україні складає лише 3-4% від загального виробництва, в той час, як в Європі - 32-34%, в США, Японії - близько 44-46%.

«До того ж вступив в силу закон про те, що з вересня 2017 заборонено на виробництвах харчової продукції використовувати яйця в шкаралупі, тобто бити їх на місці. Зате підприємства зобов'язані закуповувати їх вже переробленими», - розповіла Наталія Дідух.

Таким чином, для підприємств, не тільки виробляють куряче яйце, а й переробляють його, істотно розширюється ринок збуту, додала вона.

«В Європі приріст переробної продукції з яйця становить близько 2% на рік. Я думаю, що ми віпереджатімемо, у нас дуже низький старт», - заявила Наталія Дідух.

Також продукцію переробки можна експортувати. Тому важливо відразу налагоджувати виробництва з огляду на експорт, зазначила комерційний директор ЗАТ «Птахофабрика Тернопільська».

За матеріалами: AgroTimes

Коментар

Інші новини по темі

Індексне страхування
Індексне страхування є оптимальним рішенням в умовах кліматичних змін
​На відкритті семінару для страховиків «Основні принципи розробки продуктів індексного страхування» побувала з...
яйця
У Латвії спостерігається конкуренція на ринку яєць через українську продукцію
​Птахівницькі підприємства Латвії побоюються, що за планами українських інвесторів відкрити птахофабрику в міс...
горіховий кооператив
У Волинській області сформують горіховий кооператив
На Волині розпочали створення обслуговуючого кооперативу, який буде спеціалізуватися на вирощуванні і реалізац...
ґрунт
У Львівській області на збереження і відтворення родючості ґрунтів виділять 1,2 млн грн
​У Львівській області триває комплексна програма підтримки та розвитку агропромислового виробництва з виконанн...
мед
На експорті українського меду можна заробити втричі дорожче
Як заявив економіст інвестиційного департаменту FAO Андрій Ярмак, топовим ринком для всієї продукції з України...
картопля
Через неякісну картоплю багато аграріїв згортають виробництво
Реальне виробництво картоплі в Україні аж ніяк не збігається зі статистичними даними